Μετάβαση στο περιεχόμενο

MENU

oxeirougos

Οι ρομποτικές χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με το DaVinci Xi

Τα τελευταία χρόνια η χειρουργική έχει σημειώσει σημαντικές εξελίξεις με την χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας. Τα είδη των επεμβάσεων, η πολυπλοκότητα τους, η αντιμετώπιση των περιστατικών αλλά και οι χρόνοι αποθεραπείας έχουν βελτιωθεί αισθητά. Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος είναι το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi.

Το DaVinci Xi είναι ένα ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε διάφορους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος. Η χρήση του ρομπότ επιτρέπει στους χειρουργούς να εκτελούν τις επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και ελάχιστη επεμβατικότητα, χωρίς να ακουμπήσουν καν με γυμνό χέρι τον ασθενή.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του DaVinci Xi στην αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος είναι η μεγάλη ακρίβεια που προσφέρει. Ο χειρουργός ελέγχει το ρομπότ με εξαιρετική ευκολία, ενώ το σύστημα παρέχει μεγέθυνση και σταθερότητα, επιτρέποντας στον χειρουργό να εκτελεί την επέμβαση με ακρίβεια στις ευαίσθητες περιοχές του κοιλιακού τοιχώματος. Η εξελιγμένη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη αλλά και οι μοχλοί πολλαπλών λειτουργιών του DaVinci Xi, σε συνδυασμό με την ελευθερία κίνησης των χειρουργικών βραχιόνων, το καθιστούν ίσως το αρτιότερο ρομποτικό μηχάνημα στον κόσμο.

Ακόμη, η ρομποτική τεχνολογία χειρουργικής των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος μειώνει σημαντικά τον τραυματισμό των ιστών και επιτρέπει συνήθως στους ασθενείς να έχουν μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Οι μικρές, χειρουργικές τομές που απαιτούνται για την εισαγωγή των βραχιόνων του ρομπότ στην κοιλιακή χώρα του ασθενή σημαίνουν λιγότερο πόνο και ελάχιστες επιπλοκές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αλλά και στην διαδικασία αποθεραπείας.

Επιπλέον, το DaVinci Xi επιτρέπει τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τρισδιάστατης κάμερας που μπορούν να διερευνήσουν τον κοιλιακό χώρο με ακρίβεια και να επιτρέψουν στον χειρουργό να εκτελέσει την επέμβαση με απόλυτη ασφάλεια. Έτσι, ο χειρουργός έχει άμεση εικόνα της κατάστασης του ασθενή, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά σε προηγούμενες απεικονίσεις.

Φυσικά, η χρήση εξειδικευμένων ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων απαιτεί και την ύπαρξη υπέρ-εξειδικευμένου χειρουργού που θα χειρίζεται το μηχάνημα. Είναι σημαντικό ο χειρουργός να είναι άρτια εκπαιδευμένος, αλλά και να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε να μπορεί να χειριστεί το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα με ασφάλεια.

Συνοψίζοντας, η χρήση του ρομποτικού συστήματος DaVinci Xi στην αντιμετώπιση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος έχει ανοίξει νέες προοπτικές για την χειρουργική αποκατάσταση και επανακατασκευή του κοιλιακού τοιχώματος. Νεότερες τεχνικές όπως η eTEP, η TAR, και η Ventral TAPP, έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά για τη Ρομποτική αποκατάσταση των κηλών. Τεχνικές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη δεκαετία, τώρα εφαρμόζονται μόνο από εξειδικευμένους χειρουργούς κηλών σε ολόκληρο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία. Οι ασθενείς επωφελούνται από μικρότερη επεμβατικότητα, λιγότερο πόνο, και ταχύτερη ανάρρωση, ενώ οι χειρουργοί έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν τις επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια. Οι ρομποτικές χειρουργικές τεχνικές με το DaVinci Xi αποτελούν μια υπερσύγχρονη εξέλιξη στην χειρουργική πρακτική και αναμένεται να συνεχίσουν να βελτιώνουν την ποιότητα της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών.

Ο Dr Φώτης Αρχοντοβασίλης είναι ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός που έχει διακριθεί ως Master Surgeon of Excellence (SRC) στη Χειρουργική κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, και χειρουργεί Λαπαροσκοπικά, Ενδοσκοπικά και Ρομποτικά με χρήση του πιο προηγμένου ρομποτικού συστήματος στο κόσμο, DaVinci Xi. Απαλλαγείτε σήμερα από την κήλη του κοιλιακού τοιχώματος που σας ταλαιπωρεί, με αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο, και αποκτήστε νέα ζωή σε λίγες μόνο ώρες!

Επικοινωνήστε άμεσα στο 210 650 2850 ή στο info@oxeirourgos.gr για να κλείσετε ένα ραντεβού!

Έχετε περισσότερες απορίες;

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας


+30 210 650 28 50

  Πατώντας το κουμπί "Αποστολή", επιβεβαιώνετε ότι δίνετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Dr. Φώτης Αρχοντοβασίλης MD, PhD, FISS, FEHS

  Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan General. Ο Ιατρός έχει εξειδικευτεί, σε νοσοκομειακά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής, στην Ελάχιστα Επεμβατική, στη Λαπαροσκοπική και στη Ρομποτική Χειρουργική του πεπτικού συστήματος, των κηλών κοιλιακού τοιχώματος και παθήσεων πρωκτού.

  Διαβάστε Περισσότερα

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  Διεύθυνση

  Πυθαγόρα 7, Χολαργός 5ος όροφος έναντι Metropolitan General (πρώην ΙΑΣΩ General)

  Email

  info@oxeirourgos.gr

  ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Γραφείο

  210 650 2850

  Τηλεφωνικό Κέντρο

  210 650 2000

  Ιδιαιτέρα Γραμματέας

  697 444 2330

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή

  8.30 - 14.30 & 17.30 - 20.30

  Σάββατο: Κατόπιν Ραντεβού