Ενημερωτικά Άρθρα

Αίμα στα κόπρανα

By 1 Ιουλίου 20216 Ιουλίου, 2021No Comments

Αίμα στα κόπρανα

Το αίμα στα κόπρανα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανησυχία ειδικά εάν η αιτία είναι άγνωστη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αίμα στα κόπρανα ή το αίμα που μένει στο χαρτί υγείας είναι ένδειξη της αιμορροΐδοπάθειας. Η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό είναι απαραίτητη, ώστε να διαγνωσθεί η ακριβής αιτία της αιμορραγίας.

Αιμορροϊδοπάθεια και αίμα στα κόπρανα

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις πρωκτού. Προκύπτει έπειτα από διόγκωση των αιμορροϊδων, οι οποίες φλεγμαίνουν και πιθανόν να οφείλονται για την έκκριση πυώδους υγρού ή και αιμορραγία. Η αιμορροϊδοπάθεια σχετίζεται με πόνο κατά την κένωση ή για ένα χρονικό διάστημα μετά και είναι αρκετά «ενοχλητική» για τους περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν μια άμεση και αποτελεσματική θεραπεία.

Εξειδικευμένος Χειρουργός
Ο Dr. Αρχοντοβασίλης εξειδικεύεται στις παθήσεις πρωκτού και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χειρουργούς στον συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα, έχει μετεκπαιδευτεί στη χρήση του θεραπευτικού laser από τον Prof. Deska, τον πρώτο χειρουργό που εφάρμοσε την αιμορροϊδοπλαστική LHP. Ο ιατρός εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες και ανώδυνες μεθόδους για την αντιμετώπιση της αιμορροΐδοπάθειας, ενώ παράλληλα, τονίζει την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης.
Συμβουλευτείτε τον Γενικό Χειρούργο για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας
Καλέστε στο 210 65 02 850 ή απευθείας στη γραμματεία του Ιατρού στο 697 44 42 330

Επικοινωνία

Πώς απέκτησα αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι σχηματισμοί, οι οποίοι βρίσκονται φυσιολογικά στον ορθοπρωκτικό σωλήνα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που συμβάλλουν στη διόγκωσή τους. Τέτοιοι παράγοντες σχετίζονται με την πίεση που ασκείται κυρίως κατά την κένωση και αφορούν σε:αιμορροΐδες

  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροια
  • Εγκυμοσύνη & Τοκετό
  • Χρόνια ανύψωση βαρών
  • Χειρωνακτική εργασία
  • Έντονη αθλητική δραστηριότητα

Παράλληλα, άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την αιμορροϊδοπάθεια είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία ή η έλλειψη φυτικών ινών από την διατροφή.

Μπορεί και το παιδί μου να πάσχει από αιμορροϊδοπάθεια;

Η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία διάκριση στο φύλο, καθώς η αναλογία των ασθενών υπολογίζεται πως περίπου είναι η ίδια. Βέβαια, η πάθηση φαίνεται να είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, λόγω της χαλάρωσης του συνδετικού ιστού.

Πώς θα σταματήσω να έχω αίμα στα κόπρανα;

Το αίμα στα κόπρανα θα σταματήσει, εφόσον η αιμορροϊδοπάθεια αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική σε αρχικό στάδιο ή χειρουργική σε προχωρημένες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η χειρουργική θεραπεία δεν θα πρέπει να συγχέεται με μια κλασσική χειρουργική επέμβαση. Οι αιμορροΐδες μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με εξελιγμένης τεχνολογίας θεραπευτικό laser.

lase αιμορροΐδες

Εξατομικευμένη θεραπεία με laser

Πλέον, η αιμορροϊδοπάθεια αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με το εξελιγμένης τεχνολογίας ειδικό θεραπευτικό laser. Η θεραπεία είναι γνωστή ως αιμορροϊδοπλαστική με laser (LHP) και είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική με άμεσα αποτελέσματα. Με την αιμορροϊδοπλαστική αποκαθίσταται η φυσική ανατομία της περιοχής, ενώ οι πιθανότητες υποτροπής είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Για την απολίνωση των αιμορροϊδων χρησιμοποιείται ακόμα μία εξαιρετικά καινοτόμα θεραπεία με laser (HeLP). Πραγματοποιείται ενδοσκοπικά στοχεύοντας στο πάσχον σημείο με απόλυτη ακρίβεια. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε μία μόνο συνεδρία και τα συμπτώματα σταματούν άμεσα.

Το χειρουργείο είναι πάντοτε απαραίτητο για την αιμορροϊδοπάθεια;

Δεν χρειάζονται όλες οι αιμορροΐδες χειρουργική αφαίρεση. Οι αιμορροΐδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, συνήθως αντιμετωπίζονται συντηρητικά. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος να υποτροπιάσουν ή και να εμφανίσουν σοβαρότερες επιπλοκές αργότερα. Η χειρουργική θεραπεία έχει σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα. Τα συμπτώματα, όπως το αίμα στα κόπρανα, σταματούν και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συμβουλευτείτε τον Γενικό Χειρούργο για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας
Καλέστε στο 210 65 02 850 ή απευθείας στη γραμματεία του Ιατρού στο 697 44 42 330

Επικοινωνία

Το αίμα στα κόπρανα οφείλεται μόνο σε αιμορροϊδοπάθεια;

Το αίμα στα κόπρανα δεν σχετίζεται μόνο με την διόγκωση των αιμορροϊδων. Η αιμορραγία μπορεί να σχετίζεται με πλήθος άλλων παθήσεων, όπως οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Είναι πιθανό να υπάρχει κάποια φλεγμονή του εντέρου, εκκολπωματίτιδα ή και ακόμα και καρκίνος. Για αυτό, είναι σημαντικό ο ασθενής να μην παραμελεί τα συμπτώματα και να συμβουλεύεται άμεσα τον ιατρό για να μια εμπεριστατωμένη διάγνωση.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο εξειδικευμένος Γενικός Χειρουργός θα εξετάσει την περίπτωσή σας και ανάλογα με τη διάγνωση, θα προτείνει τη θεραπεία που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Ο Dr. Αρχοντοβασίλης είναι Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan General και παρουσιάζει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων πρωκτού. Εκπαιδεύεται συνεχώς στις νέες χειρουργικές μεθόδους και τεχνικές, προσφέροντας στους ασθενείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μη διστάσετε να κλείσετε το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού.

Κλείστε ραντεβού τώρα