Τα νέα μας

Εκπαίδευση και Πιστοποίηση του Γενικού Χειρουργου κ. Φώτιου Αρχοντοβασίλη στο DaVinci Xi

By 3 Αυγούστου 2018No Comments
[:el]Ο Χειρουργός Dr. Αρχοντοβασίλης Φώτης, Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General (πρώην ΙΑΣΩ General), ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την εκπαίδευση και εξειδίκευση του στο νέο Ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi.

Ηδη, από το 2011, ο κ. Αρχοντοβασίλης έχει λάβει την εκπαίδευση και πιστοποίηση του Console Surgeon (Ρομποτική Χειρουργική) στα παλαιότερα χειρουργικά Robot (DaVinci S και Si).
Στις αρχές του 2018 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi, της εταιρείας INTUITIVE. Η ιδιωτική Κλινική Metropolitan General, ήταν η πρώτη κλινική που το έφερε και μαζί με το νοσοκομείο Metropolitan οι μοναδικές κλινικές που το έχουν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα Ρομποτικό σύστημα που φέρνει μια πραγματική επανάσταση στη Ρομποτική Χειρουργική. Τρισδιάστατη απεικόνιση, ευκρίνεια εκατομμυρίων χρωμάτων, σταθερή κίνηση με ακρίβεια χιλιοστού, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, με μείωση του χειρουργικού χρόνου και των διεγχειρητικών επιπλοκών κάνουν το νέο DaVinci Xi το τελειότερο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Σε αυτό ακριβώς το μοναδικό Robot πιστοποιήθηκε ο Χειρουργός κ. Αρχοντοβασίλης. Η εκπαίδευση ήταν πολυδιάστατη και μακροχρόνια (καθημερινή ενασχόληση με το DaVinci Χi με ασκήσεις και προσομοιωτές επεμβάσεων, test δεξιοτήτων, γραπτές εξετάσεις και πειραματικά χειρουργεία).

Η πιστοποίηση έγινε στη Νάπολη της Ιταλίας, στο εξειδικευμένο κέντρο Ρομποτικής εκπαίδευσης RAIN (www.centrobiotecnologie.org/rain) στο παγκοσμίου φήμης Κέντρο Ιατρικής Βιοτεχνολογίας «Α. Cardarelli» (www.centrobiotecnologie.it ), που βρίσκεται μέσα στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νότιας Ιταλίας ( www.ospedalecardarelli.it ).

[:]