Τα νέα μας

Για πρώτη φορά Έλληνας Χειρουργός διακρίνεται με τις πιστοποιήσεις Master Surgeon και Surgeon of Excellence στη Χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος!

By 1 Απριλίου 202122 Σεπτεμβρίου, 2021No Comments

Για πρώτη φορά Έλληνας Χειρουργός διακρίνεται με τις πιστοποιήσεις Master Surgeon και Surgeon of Excellence στη Χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος!

Ο Γενικός Χειρουργός Dr. Αρχοντοβασίλης είναι πλέον ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός με τη διάκριση Master Surgeon of Excellence για τη χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος από το μεγαλύτερο Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Διεθνής και ανώτατη διάκριση για τον Δρ. Φ. Αρχοντοβασίλη MD, PhD, FISS, FEHS η πιστοποίηση του και η απονομή του τίτλου Master Surgeon in Hernia Surgery, ως κορυφαίου χειρουργού κηλών του κοιλιακού τοιχώματος. Η πιστοποίηση έγινε από τον μεγαλύτερο Αμερικανικό φορέα Χειρουργικών πιστοποιήσεων, SRC (Surgical Review Corporation) μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αυστηρών και συνεχών αξιολογήσεων μιας σειράς παραμέτρων, όπως:  ο υψηλός βαθμός επιτυχίας και ασφάλειας των επεμβάσεων κήλης, ο μεγάλος αριθμός αλλά και η ποικιλία χειρουργικών επεμβάσεων,  η χρήση υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η αυστηρή εφαρμογή πολιτικής και πρωτοκόλλων ποιότητας, η εμπειρία και φυσικά η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση του Χειρουργού. Η διάκριση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική αφού ο Δρ. Αρχοντοβασίλης είναι ο πρώτος Ελληνας Χειρουργός που λαμβάνει τέτοια πιστοποίηση.

Η ανώτατη αυτή διάκριση για τον Δρ. Αρχοντοβασίλη Φώτη, πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα στάδια της χειρουργικής αντιμετώπισης του ασθενούς: από την αρχική συμβουλευτική, τη διάγνωση, τη χειρουργική επέμβαση από τον πιστοποιημένο χειρουργό, τη νοσηλεία αλλά και την μετεγχειρητική πορεία, καθώς και την παρακολούθηση (follow up) του ασθενούς.

Ταυτόχρονα, άλλη μια σπουδαία διάκριση επετεύχθη με την Πιστοποίηση του Metropolitan General ως Center of Excellence in Hernia Surgery. Το Νοσοκομείο, στο οποίο ο Δρ. Αρχοντοβασίλης έχει την διεύθυνση της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής, πιστοποιήθηκε μετά από μακρόχρονη, συστηματική και ενδελεχή αξιολόγηση ως Κέντρο Αριστείας στη Χειρουργική αντιμετώπιση των Κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, από τον ίδιο κορυφαίο φορέα χειρουργικών πιστοποιήσεων SRC.

O κ. Αρχοντοβασίλης είναι ο Διευθυντής (Director) του προγράμματος Κέντρου Αριστείας (Center of Excellence) του Metropolitan General,  και έχει οργανώσει, εποπτεύσει και συντονίσει ολόκληρη τη διαδικασία πιστοπoίησης του νοσοκομείου.

Παράλληλα με την πιστοποίηση του νοσοκομείου, ο Δρ. Αρχοντοβασίλης έλαβε και τον εξαιρετικό τίτλο Surgeon of Excellence in Hernia Surgery (Άριστος Χειρουργός στη χειρουργική κηλών), διάκριση που δίδεται και πάλι για πρώτη φορά σε Έλληνα χειρουργό από τον κορυφαίο Αμερικανικό φορέα SRC.

Το Surgical Review Corporation (SRC) είναι από τους σημαντικότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ασφάλεια των ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο με έδρα την Αμερική. Ο φορέας προσφέρει πιστοποιήσεις μόνο σε νοσοκομεία και εξειδικευμένους χειρουργούς, ως επιβράβευση της αδιάλειπτης προσφοράς τους στη χειρουργική φροντίδα των ασθενών.

surgeon of excellence
master surgeon in hernia surgery