Μετάβαση στο περιεχόμενο

MENU

oxeirougos

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιατρός Dr. Φώτης Αρχοντοβασίλης MDPhDFISSFEHS  είναι Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan General.

Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με Εξειδίκευση στην Ελάχιστα Επεμβατική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική του  πεπτικού συστήματος, των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και των παθήσεων του πρωκτού. Εξειδικεύτηκε σε πολυάριθμα νοσοκομειακά κέντρα της Ευρώπης, έχοντας ολοκληρώσει πολυάριθμα διεθνή εκπαιδευτικά courses και μεταπτυχιακά προγράμματα. Είναι ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός που έχει διακριθεί ως Master Surgeon από τον μεγαλύτερο φορέα χειρουργικών πιστοποιήσεων SRC.

Ομιλητής και εισηγητής πολυάριθμων διαλέξεων καθώς και πρόεδρος σε στρογγυλές τράπεζες σε πάρα πολλά έγκριτα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και Χειρουργικά Forums από το 2002 μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσίαση ερευνητικών και κλινικών εργασιών και ανακοινώσεων σε όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια είναι πιστοποιημένος, επίσημος εκπαιδευτής (Instructor) της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ), επιτελώντας σημαντικό έργο στην εκπαίδευση των νέων χειρουργών.

Από το 2008 εκλέγεται σταθερά στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, ενώ το 2019 εκλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου, θέση που έχει μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι τακτικό μέλος πολλών άλλων Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών επιστημονικών εταιρειών.

Τα τελευταία 8 χρόνια έχει υπερεξειδικευτεί στη Χειρουργική των κηλών και την αποκατάσταση του κοιλιακού τοιχώματος. Εξειδικεύτηκε κοντά σε μεγάλους δασκάλους και πρωτοπόρους χειρουργούς κηλών, χειρουργώντας μαζί τους, σε μεγάλα νοσοκομειακά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής (Igor Belyanski – Maryland USA, Victor Radu – Bucharest Romania, Frederik Berrevoet – Ghent Belgium, Tim Tollens – Bonheiden Belgium, Ralph Lorenz – Berlin Germany).

Είναι ο Χειρουργός που πρώτος έφερε στην Ελλάδα και εφάρμοσε σε πάρα πολλούς  ασθενείς τις πρωτοποριακές τεχνικές ONSTEP για την βουβωνοκήλη το 2013, και τις επαναστατικές ρομποτικές τεχνικές eTEP και eTEPTAR το 2019 για μεγάλες και σύνθετες μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες, όπως τις διδάχθηκε από τους επινοητές των μεθόδων Igor Belyanski και Victor Radu.

Έχει 15ετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, ενώ από το 2015 είναι Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά Θεραπευτήρια, με την υποστήριξη του Ομίλου HHG – Metropolitan.

Βιογραφικό

 • Αποφοίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας
 • Εξειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών
 • Αναγορεύτηκα σε Αριστούχο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών
 • Εξειδικεύτηκα στη Βασική και προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική
 • Εξειδικεύτηκα στη παθοφυσιολογία, διάγνωση, θεραπεία και χειρουργική των παθήσεων του παχέως εντέρου και ορθοπρωκτικού σωλήνα, με ιδιαίτερη ενασχόληση στις παθήσεις των αιμορροΐδων (Hospital dBarmhSchwestern, Vienna, Austria 2008)
 • Μετεκπαιδεύτηκα στην προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του παχέως εντέρου (IRCAD –EITS, Louis Pasteur University, Strasbourg, France 2009)
 • Υπήρξα από τους πρώτους στην Ελλάδα που μετεκπαιδεύτηκαν στην ενδοσκοπική χειρουργική μέσω φυσικών στομίων (NOTES), (IRCAD –EITSLouis Pasteur University,  Strasbourg – France 2009) καθώς επίσης συμμετείχα στην ομάδα που εκτέλεσε την πρώτη στην Ελλάδα διακολπική χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χοληδόχου κύστης δια του κόλπου, χωρίς καμία κοιλιακή τομή)
 • Εξειδικεύτηκα και πιστοποιήθηκα ως Console Surgeon(Ρομποτική Χειρουργική), στο ρομποτικό σύστημα daVinci Si (2011)
 • Εξειδικεύτηκα στη χειρουργική τοποθέτηση ενδαγγειακών καθετήρων (port) με χρήση υπερήχων.
 • Μετεκπαιδεύτηκα στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των κηλών (Τεχνική ONSTEP) (Dr. Ralph LorenzHavelklinik Hospital, Berlin, Germany 2013)
 • Εξειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση παθήσεων της περιεδρικής χώρας (αιμορροϊδες, περιεδρικό απόστημα – συρίγγιο, κύστη κόκκυγος) με χρήση LASER (Dr. Τhomas Deska, Marien HospitalWitten, Germany 2015 και ξανά το 2018)
  Εξειδικεύτηκα στην Γερμανία, από την χειρουργική ομάδα που πρώτη εφάρμοσε την μέθοδο το 2010, και από τους τεχνολόγους που εργάζονται στην ίδια εταιρεία που παράγει τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα θεραπευτικού Laser. Είναι αυτά τα ίδια ακριβώς που χρησιμοποιούμε κι εμείς καθημερινά στους Έλληνες ασθενείς μας (EVOLVE Laser System, Ceralas E 980/1470 nm 15/30W, BioLitec Germany).
 • Μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, κοντά σε έναν από τους κορυφαίους χειρουργούς κηλών στον κόσμο (Abdominal wall specialist), Dr. Tim Tollens,  Imelda HospitalBonheidenBelgium 2016
 • Τακτικός και πιστοποιημένος εκπαιδευτής (Instructor) στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του εκπαιδευτικού συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (από το 2011 μέχρι σήμερα)
 • Εκπαιδευτής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, με ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευση των νέων χειρουργών στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (πιστοποίηση 2017)
 • Εκπαίδευση στην Προηγμένη τεχνική αποκατάστασης μεγάλων και σύνθετων κοιλιοκηλών και μετεγχειρητικών κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με την μέθοδο TAR (Transversus Abdominis Release), υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Dr. Frederik Berrevoet στο UZ University HospitalGhentBelgiumMay 2018
 • Πιστοποίηση εκπαίδευσης – εξειδίκευσης και απόκτηση τίτλου Console Surgeon για το Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi, στο Διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο Ρομποτικής χειρουργικής RAIN (NaplesItaly 2018)
 • Εκπαίδευση στη Ρομποτική Χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος (DrFilip MuysomsGhentBelgium 2018)
 • Εκπαίδευση στη Ρομποτική Προπεριτοναϊκή Χειρουργική αποκατάσταση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με τις τεχνικές eTEP, eTEP-RS, eTEP-TAR από τον επινοητή των τεχνικών αυτών DrIgor Belyanski, ο οποίος μου έκανε την μεγάλη τιμή να έρθει στην Αθήνα, προσκεκλημένος μου από το Maryland των ΗΠΑ, στο Νοσοκομείο Metropolitan General, και να πραγματοποιήσουμε μαζί σειρά επεμβάσεων με τις τεχνικές αυτές τον Απρίλιο του 2019
 • Εκπαίδευση σε σύνθετες τεχνικές αποκατάστασης κοιλιοκηλών, με ελάχιστα επεμβατικές Λαπαροσκοπικές και Ρομποτικές τεχνικές (HamburgGermanySeptember 2019)
 • Εκπαίδευση στην Λαπαροσκοπική Προπεριτοναϊκή Χειρουργική αποκατάσταση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με τις τεχνικές eTEP, eTEP-RS, eTEP-TAR από τον φίλο πλέον, κορυφαίο στην Ευρώπη Χειρουργό κηλών, Dr. Victor RADU, September – October, 2019, MedLIFE Grivita HospitalBucharestRomania
 • Εκπαίδευση και υπερεξειδίκευση στη χρήση Laser με την τεχνική neoV για την αντιμετώπιση των περιεδρικών συριγγίων και της αιμορροιδοπάθειας (June 2020, NeoLaser, Caesarea, Israel)
 • Ιδιαίτερη ενασχόληση με την τεχνητή διατροφή και την υποστήριξη της θρέψης σε βαρέως και μη πάσχοντες ασθενείς. Στο αντικείμενο αυτό είναι και η διδακτορική μου διατριβή, την οποία και τελείωσα με Άριστα, ενώ η εμπειρία μου στον συγκεκριμένο τομέα επιβεβαιώνεται από τις πολυάριθμες διαλέξεις που δίνω κάθε χρόνο ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια ή ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια.

Το 2021 ο Dr. Αρχοντοβασίλης διακρίθηκε ως ο πρώτος Έλληνας Χειρουργός που πιστοποιήθηκε ως Master Surgeon και Surgeon of Excellence για τη χειρουργική των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος από τον μεγαλύτερο Αμερικανικό Διεθνή Φορέα Χειρουργικών Πιστοποιήσεων Surgical Review Corporation (SRC).

Συγγραφέας περισσότερων από 120 Διεθνών και Ελληνικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. Ομιλητής και Πρόεδρος σε πολυάριθμα συνέδρια Χειρουργικής και εκπαιδευτής σε προγράμματα και σεμινάρια Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Από το 2008 εκλέγομαι σταθερά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών, της δεύτερης μεγαλύτερης Ιατρικής Χειρουργικής εταιρείας στην Ελλάδα, ενώ από το 2019 είμαι o Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας.

Χειρουργός με χειρουργική εμπειρία και ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στους τομείς της:

 • Χειρουργικής κηλών και αποκατάστασης του κοιλιακού τοιχώματος
 • Χειρουργικής του πεπτικού συστήματος
 • Χειρουργικής παθήσεων του πρωκτού
 • Χειρουργική θυρεοειδούς αδένα
 • Χειρουργική χοληδόχου κύστης και χοληφόρων
 • Λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής
 • Διάγνωσης, αξιολόγησης και αντιμετώπισης των κλινικών διαταραχών θρέψης με υποστήριξη μέσω τεχνητής διατροφής (εντερική – παρεντερική)

Μέλος εταιρειών

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

“Ελληνική Εταιρεία Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής” (Τακτικό μέλος )

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας “ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΝΗΨΕΩΣ”

“European Society of Parenteral and Enteral Nutrition” (ESPEN)

“Ελληνική Εταιρία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών” (Τακτικό μέλος – Αντιπρόεδρος του ΔΣ).

“European Association of Endoscopic Surgery”  (EAES)

“European Association of Translumenal Endoscopic Surgery” (EATES)

“Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών” (τακτικό μέλος)

“Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία” (τακτικό μέλος)

“European Hernia Society” (EHS)

“Society of Laparoscopic and Robotic Surgeons (SLS)”

“Clinical Robotic Surgery Association”

 

Έχετε περισσότερες απορίες;

Συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας


+30 210 650 28 50

  Πατώντας το κουμπί "Αποστολή", επιβεβαιώνετε ότι δίνετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Dr. Φώτης Αρχοντοβασίλης MD, PhD, FISS, FEHS

  Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική Metropolitan General. Ο Ιατρός έχει εξειδικευτεί, σε νοσοκομειακά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής, στην Ελάχιστα Επεμβατική, στη Λαπαροσκοπική και στη Ρομποτική Χειρουργική του πεπτικού συστήματος, των κηλών κοιλιακού τοιχώματος και παθήσεων πρωκτού.

  Διαβάστε Περισσότερα

  ΙΑΤΡΕΙΟ

  Διεύθυνση

  Πυθαγόρα 7, Χολαργός 5ος όροφος έναντι Metropolitan General (πρώην ΙΑΣΩ General)

  Email

  info@oxeirourgos.gr

  ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Γραφείο

  210 650 2850

  Τηλεφωνικό Κέντρο

  210 650 2000

  Ιδιαιτέρα Γραμματέας

  697 444 2330

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή

  8.30 - 14.30 & 17.30 - 20.30

  Σάββατο: Κατόπιν Ραντεβού